Profesorii din unităţile şcolare din judeţul Gorj au obligaţia ca în fiecare dimineaţă, înainte de începerea cursurilor, să efectueze un triaj epidemiologic al elevilor. Potrivit reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj, în fiecare dimineaţă, profesorul care intră la clasă va verifica dacă elevii prezintă vreun simptom de îmbolnăvire cu noua gripă. Reprezentanţii DSP spun că fiecare unitate şcolară este arondată unui cabinet medical, deşi cabinete de medicină şcolară nu sunt decât 14 în întreg judeţul.
Şcolile de la sate nu dispun de cabinete, asistenţa medicală fiind asigurată de cadrele dispensarelor locale.
„Dimineaţa, primul cadru didactic ce intră la clasă va tria epidemiologic elevii. Asta înseamnă că va verifica dacă aceştia au febră, tuşesc, au ochii congestionaţi, dacă prezintă simptomele unei viroze respiratorii, pneumonii sau, şi mai grav, gripă nouă. Dacă va sesiza ceva în neregulă, cadrul didactic va chema medicul de medicină şcolară, care, la rândul lui, va putea trimite elevul acasă ca să nu împrăştie infecţia sau va anunţa medicul de la boli infecţioase“, a spus Elena Piţian, purtătorul de cuvânt al DSP Gorj.
În ceea ce priveşte aprovizionarea unităţilor şcolare cu materiale dezinfectante şi măşti de protecţie, acest lucru trebuie făcut de primăria de care aparţine şcoala. „Unităţile spitaliceşti din judeţ au şi măşti de protecţie şi materiale de dezinfecţie. Există mai multe tipuri de dezinfectante, fiecare primărie va primi lista cu ceea ce va trebui să achiziţioneze“, a adăugat Piţian.
Profesorii din unităţile şcolare din judeţul Gorj au obligaţia ca în fiecare dimineaţă, înainte de începerea cursurilor, să efectueze un triaj epidemiologic al elevilor. Potrivit reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj, în fiecare dimineaţă, profesorul care intră la clasă va verifica dacă elevii prezin