1.662 de vrânceni au rămas în 2009 fără locuri de muncă în urma disponibilizărilor făcute de 90 de firme. Cei mai mulţi concediaţi sunt din construcţii, confecţii şi comerţ. 70 de salariaţi vor fi disponibilizaţi până la sfârşitul anului. Mai multe firme au anunţat deja disponibilizările pentru începutul lunii noiembrie. Numărul şomerilor în judeţul Vrancea va creşte, cu 70 de persoane, acestea urmând să-şi depună dosarele la Forţele de Muncă.
Daniel Toma este unul dintre vrâncenii care a aflat la începutul acestei săptămâni că a fost trims în şomaj, deoarece firma de construcţii la care era angajat de cinci ani a dat faliment.
În vârstă de 32 de ani, Daniel Toma are de întreţinut o familie şi este disperat că înainte de sărbători a rămas fără loc de muncă:
“Parcă mi s-a turnat plumb în picioare când am aflat că am fost trimis în şomaj. Băieţelul de doi ani şi opt luni pe care îl avem de întreţinut are nevoie de hrană corespunzătoare. Soţia lucrează la o firmă de confecţii unde are un salariu de 650 de lei pe lună şi mai puteam să ne achităm din facturile de iarnă. Norocul nostru este că nu avem împrumuturi la bănci. Am mai lucrat cu ziua, doar ca să pot mail lua şi eu o pâine. E foarte dificil. Nu vreau să mă laud, dar ştiu să fac multe în domeniul construcţiilor. Orice e binevenit acum ”, a spus Daniel Toma.
La 32 de ani, în grija părinţilor
Florin Trandafir este un alt muncitor care s-a văzut pus pe liber în prag de iarnă. Tânărul, în vârstă de 32 de ani, a lucrat doi ani la o firmă de amenajări interioare, afacere ce promitea a fi extrem de înfloritoare.
“M-am dus la AJOFM pentru a vedea care cerinţele pentru a întocmi un dosar. Construcţiile sunt cele mai afectate în perioada aceasta de criză. Am lucrat mulţi ani, dar acum a picat afacerea. Stau cu părinţii şi pot spune că m