Este purtătorul de cuvânt al Prefecturii Prahova de peste zece ani şi până acum a schimbat nouă prefecţi.
După absolvirea facultăţii, a fost repartizat să lucreze pe Oltul Inferior la montaj de turbine în hidrocentrale. Ulterior, şi-a schimbat, parţial, de mai multe ori meseria de bază. Astfel, a lucrat la realizarea de instalaţii în chimie şi petrochimie şi în construcţii la o firmă din Ploieşti.
A fost corespondent BBC
În anul 1990, a devenit primul corespondent regional al BBC din Prahova. “Îmi place să scriu, ceea ce m-a făcut ca, în paralel cu munca în construcţii pe care o desfăşuram, imediat după Revoluţie, să devin primul corespondent al BBC. În 1991, am dat examen pentru a merge la redacţia din Londra , însă am fost al treilea care am picat”, îşi aminteşte Mihai.
În 1992, s-a angajat la Prefectura Prahova unde a lucrat mai întâi pe probleme de mediu şi ulterior la departamentul de relaţii externe, unul dintre avantajele sale fiind cunoaşterea foarte bună a trei limbi de circulaţie internaţională: engleză, franceză şi italiană.
“Am rămas pe funcţia de consilier al prefectului, iniţial specializat din mers pe relaţii externe, protocol şi purtat de vorbe. De-a lungul anilor, instituţia s-a reformat, iar eu am crescut şi m-am format alături de aceasta”, spune Mihai Condrescu.
La început, relaţia cu presa “se baza pe bunul simţ şi lipsa de experienţă a purtătorului de cuvânt şi a jurnaliştilor care acceptau mai uşor greşelile inerente”. Mihai consideră că “înainte era greu din necunoaştere, acum e greu pentru că ziariştii sunt formaţi şi ca purtător de cuvânt cu cât eşti mai format cu atât există pericolul să cazi în rutină”.
De-a lungul anilor, cât a ocupat funcţia de purtător de cuvânt, Mihai “a schimbat” nouă prefecţi. Îi ţine minte pe fiecare dintre ei, în ordinea cronologică în care s-au succedat în fu