De la douăzeci de ani Flori Buduruş a făcut echilibristică prin cele mai mari circuri din lume, iar de aproape doi ani a pus bazele primei şcoli de circ din România.
În spatele Pieţei Crângaşi o mână de copii se aruncă în cercuri de houla-hop, în exerciţii de contorsionism şi în jonglerii ghiduşe, sub privirea atentă a profesoarei Flori Buduruş. „Bărbia sus, Laura! Hai să te văd!”, o îndeamnă profesoara pe micuţa Laura, care se antrenează pentru dansul oriental. Bănuţii de pe fusta Laurei sar în ritmul muzicii, iar Flori îi încurajează fiecare mişcare.
Toţi copiii vin de plăcere, iar Floriu împreună cu Nadia, fiica sa, le oferă trei ore şi jumătate de energie pe zi. Micuţa Betty are doar şase ani şi este mezina echipei de performanţă. Ahtiată după atenţie şi visând la celebritate Betty îşi execută numerele de acrobaţie alături de fratele său, Lary, cu cea mai mare seriozitate.
Arta circului, dusă mai departe
După ce s-a retras din lumea circului, din lumina reflectoarelor, renunţând la emoţiile date de bătăile tobelor, împreună cu soţul şi cei doi copii ai săi, Flori s-a concentrat pe arta de a transmite mai departe focul circului.
În urmă cu doi ani a început să îi antreneze pe copiii de la Fundaţia Parada, iar de-abia de o lună are propria şcoală, cu acte în regulă. Lary, Betty, Nico sau Tania sunt acum copiii ei, timp de trei ore şi jumătate pe zi. „Ne-am dori să avem mai multe spectacole cu ei, deocamdată Lary se poate lăuda cu participarea la festivaluri internaţionale de circ”, mărturiseşte Florui Buduruş.
Get the Flash Player to see this player. url=/editor_files/Flash/MOV05491.flv width=300 height=200 loop=false play=false downloadable=false fullscreen=true displayNavigation=true displayDigits=true align=left dispPlaylist=none playlistThumbs=false
Maestra trapezului
@N_P