Pieţele internaţionale de capital rămân fragile şi depind de anunţarea rezultatelor financiare. Raportările emitenţilor la nouă luni sunt aşteptate şi pe Bursa de la Bucureşti. Pieţele internaţionale de capital, ca şi piaţa autohtonă, au înregistrat o perioadă foarte bună de creştere în ultimele opt luni. „Lunile de miere“ par însă să se fi terminat. Principalii indici bursieri au atins nivele maxime pentru acest an, recuperând o parte din pierderile din 20
Pieţele internaţionale de capital rămân fragile şi depind de anunţarea rezultatelor financiare. Raportările emitenţilor la nouă luni sunt aşteptate şi pe Bursa de la Bucureşti.
Pieţele internaţionale de capital, ca şi piaţa autohtonă, au înregistrat o perioadă foarte bună de creştere în ultimele opt luni. „Lunile de miere“ par însă să se fi terminat. Principalii indici bursieri au atins nivele maxime pentru acest an, recuperând o parte din pierderile din 2008. Întrebarea din acest moment este dacă aprecierea va continua sau urmează o corecţie a trendului ascendent.
„În ultima perioadă, bursele au trecut de la o evoluţie uşor predictibilă la una de oarecare incertitudine“, spune Paul Mincă, broker MBI. Cu alte cuvinte, investitorii aşteaptă, în prezent, o confirmare fundamentală a deciziilor care au susţinut creşterile de până acum. Confirmare care trebuie să vină prin rezultate financiare pozitive de la companii şi prin îmbunătăţirea indicatorilor macroeconomici.
„Pieţele internaţionale sunt încă fragile, iar pieţele au nevoie de date bune din partea economiei pentru a rămâne pe creştere“, spune Silvian Farmache, director Pieţe Financiare şi de Capital la Credit Europe Bank. Starea de expectativă a pieţelor a putut fi observată săptămâna trecută, când aproape toate bursele au înregistrat scăderi în aşteptarea cifrelor privind evoluţia economiei SUA. Inclusiv în şedinţa de joi, când au fo