Lucrările de canalizare din zonă vor fi finalizate abia la sfârşitul anului Gropi căscate în asfaltul distrus de pichamere, noroaie, dâmburi de pământ din loc în loc, oameni care fac slalom printre bălţi. Aşa arată strada Brestei în anul 2009. Pentru locuitorii din zonă, promisiunile s-au ţinut lanţ: că vor avea canalizare, că se vor termina lucrările la o dată anume, că vor avea strada asfaltată. Dacă ar fi să ne luăm după vorbele reprezentanţilor Hidroconstrucţia, antreprenorul lucrării, dar şi după termenul de finalizare trecut iniţial în contractul de execuţie a canalizării, în luna octombrie a acestui an, Brestei ar fi trebuit să arate deja ca-n palmă. Nimic însă nu s-a realizat. Când nu plouă, strada se umple de praf, iar când plouă, de noroaie. „Ne-au spus că se termină în noiembrie, dar nu au spus în ce an. Nici taximetriştii nu intră aici, că spun că îşi rup maşinile. Când plouă, ne luăm cizme până la şold, că ne umplem de noroi“,a spus Floarea Moraru.
Ultimul termen: sfârşitul lui decembrie
Unii oameni spun că, dacă lucrările nu vor fi finalizate până la sfârşitul anlui, sunt gata să se mute din cartier. „În fiecare zi trecem prin acelaşi coşmar, ne rupem maşinile pe aici. Dacă nu se termină cu lucrările astea, eu vreau să mă mut“,a spus Georgel Panait .
Reprezentanţii Companiei de Apă spun că lucrarea din Brestei, care face parte dintr-un amplu proiect de reabilitare a sistemului de canalizare din zonă prin programul ISPA, va fi gata la sfârşitul lui decembrie.
Hidroconstrucţia a cerut amânarea termenului-limită, susţinând că muncitorii au o groază de probleme. Nivelul freatic ridicat, solul instabil, utilităţile pe care le-au găsit în cale, dar şi maşinile care trec prin zonă în timp ce angajaţii societăţii muncesc sunt doar câteva dintre cauzele invocate pentru a mai trage de termenul de finaliz