Elevii Colegiului Economic al Banatului Montan le recomandă gurmanzilor să nu uite de tradiţionala mămăligă. Tinerii au prezentat ieri, în cadrul unei expoziţii culinare, diferite preparate care au la bază reţete tradiţionale, combinate cu noile invenţii în materie de gastronomie. Într-o perioadă în care „E”-urile se găsesc aproape pe fiecare etichetă a produselor din supermarketuri, iar moda prânzului la fast food este în floare, elevii Colegiului Economic al Banatului Montan din Reşiţa militează pentru o nutriţie sănătoasă. Tinerii încearcă să-i convingă pe reşiţeni cât de important este să aibă o alimentaţie corectă, motiv pentru care au iniţiat un proiect, împreună cu un restaurant reşiţean.
Elevii clasei a XI-a D, coordonaţi de maestrul bucătar Paraschiva Linţa, au gătit tot felul de preparate, dintre cele mai alese, şi i-au invitat pe reşiţeni să ia exemplu şi să înveţe cum să mănânce. „Expoziţia noastră face parte din educaţia pentru nutriţie. Noi vrem să facem un client fidel din fiecare consumator. Colegiul Economic al Banatului Montan a semnat un parteneriat cu unul dintre restaurantele din Reşiţa şi a realizat aici această expoziţie, cu scopul de a învăţa lumea cum să mănânce”, a declarat Linţa Paraschiva.
Mămăliga bate criza
Expoziţia de ieri a avut şi o temă, şi anume, preparatele care au la bază mălaiul. „Încercăm să-i determinăm în primul rând pe tineri să se întoarcă la rădăcini, la mămăligă şi copiii ei. Mă refer la preparatele care se pot face din mămăligă: bulb ciobănesc, taci şi înghite sau talmuş balmuş, pe care le adaptăm la noile metode ale gastronomiei”, a adăugat maestrul bucătar. „Şi pentru noi, elevii, a fost o experienţă interesantă şi intenţionăm să repetăm aceste expoziţii în fiecare lună. Vom propune mereu altă temă pentru expoziţiile noastre şi dorim să atragem atenţia asupra importanţei alimentaţiei corec