Un accident cerebral ni l-a răpit pe Florin Bogardo, compozitorul care a dat viaţă atâtor şi atâtor cântece de neuitat precum "Să nu uităm trandafirii", "Ani de liceu", "Tu eşti primăvara mea", "Balada pescăruşilor albaştri". În urma unui atac cerebral survenit la 14 august, pleca dincolo la fel de discret precum şi-a trăit viaţa, chiar a doua zi. Coincidenţă sau nu, tot la 15 august, în 1971, Stela Enache şi Florin Bogardo se logodeau.
MUZICA SFERELOR
Modest din fire, nedorind să iasă în lumina reflectoarelor, umil, foarte credincios, nu agrea prea mult publicitatea, ceea ce explică lipsa oricăror declaraţii în presa românească. Era retras din viaţa publică de mult timp tocmai pentru că era o fiinţă specială, desprinsă parcă din altă lume, tocmai pentru că nu avea decât cuvinte de laudă pentru toţi colegii de breaslă şi prietenii săi. Viaţa sa era una discretă, fără răutăţi, fără invidii, fără bârfe, fără interviuri. Nu era genul de om care să-şi facă loc dând din coate.
Tipul de muzică pe care-l crea se pare că nu mai interesa, iar demnitatea şi bunul-simţ pe care le poseda din plin l-au determinat să nu dorească o celebritate efemeră şi bani. Este suficient să asculţi compoziţiile sale şi realizezi că Florin Bogardo avea o mare sensibilitate. Pe muzica sa poţi să iubeşti sau să plângi, dar cel mai mult poţi să visezi. Din păcate, şi în artă poporul nostru îşi pierde valorile rând pe rând... A fost cel mai învăluitor şi cald interpret şi cel mai discret om al breslei compozitorilor de muzică uşoară din generaţia sa.
PAS ÎN DOI
La 16 august, Florin Bogardo ar fi împlinit 67 de ani. S-a născut ca fiu al unui avocat înscris la Baroul din Drăgăşani, Orenzo Bogardo, şi a atins pentru prima dată clapele pianului la 5 ani. În 1959, Bogardo compunea lieduri, coruri, teme cu variaţiuni. A studiat la Conservatorul "Ciprian Po