Campioana României are în lot cinci jucători "străini". Dintre aceştia, patru au jucat miercuri la Salonic şi au contribuit la victoria în faţa lui PAOK
Alexandr Adzici, muntenegreanul, e cel mai vechi. "Eu joc de cinci ani la Constanţa. Am avut oferte să plec, dar m-am obişnuit aici. România a devenit a doua mea casă", spune uriaşul inter stînga. Coechipierii l-au numit "ursul" sau "elefantul", tocmai pentru forţa lui deosebită. "Se mai fac glume pe seama mea, dar nu mă supăr. Eu am venit să joc handbal şi Constanţa e o echipă bună acum. De la an la an, e mai valoroasă", spune Adzici, care are 15 selecţii în "naţionala" Serbiei.
Oferte pentru Schuch
Ungurul Timuzsin Schuch a crescut la juniorii lui Veszprem, campioana Ungariei. A fost adus de Nurhan Ali, directorul executiv de la HCM, în 2006. De atunci, a crescut enorm în joc. "E un jucător foarte muncitor şi profesionist. Am primit deja oferte pentru el de la Veszprem, dar nu-l dăm", a spus Nurhan. Timuzsin s-a familiarizat cu România. Vorbeşte stîlcit, dar înţelege tot. Îi plac şi româncele. "Sînt drăguţe. Dar şi unguroaicele sînt frumoase", spune pivotul care a marcat de 8 ori în poarta Montpellierului. "Trecem de grupe. Sîntem puternici pe teren propriu şi nu ne bate nimeni", e încrezător Schuch, component al reprezentativei Ungariei.
Martin Prachar a ajuns la Constanţa după ce a trecut pe la Bacău şi Reşiţa. "E altceva la Constanţa. Oamenii sînt mai profesionişti, nivelul e altul", spune uriaşul de 2,04 metri. Are un singur off. "Româncele sînt frumoase, dar fiţoase. Doar dacă ai maşină scumpă se uită la tine", spune cehul.
Traseu de 4 ţări
Darko Pavlovici e un globe-trotter. A jucat în Italia, Spania, a stat 8 ani în Ungaria şi acum a ajuns la Constanţa. "E frumos în România. Mi-am adus şi familia şi acum sînt ca acasă", vorbeşte sîrbul într-o