Cantitatea de praf (pulberi în suspensie PM10) din Bucureşti a depăşit, în unele zile din luna septembrie, valorile limită, punctul maxim fiind atins în ultima parte a intervalului, când valoarea înregistrată a fost de peste 98 micrograme/mc la staţia Lacul Morii, aproape dublul valorii admise, de 50 micrograme/mc, relevă datele Agenţiei pentru Protecţia Mediului Bucureşti (APMB). Ca şi în luna august, peste 70 la sută din poluarea semnalată în Capitală provine din traficul auto, fapt pentru care cele mai expuse zone ale oraşului sunt cele în care media de trafic a autovehiculelor este foarte ridicată.
Alte valori ridicate de praf au mai fost semnalate, în intervalul 22-25 septembrie, la staţiile de monitorizare amplasate în Baloteşti (82 micrograme/mc), Mihai Bravu (78 micrograme/mc) şi Cercul Militar (76 micrograme/mc).
Totodată, depăşiri ale PM10, cuprinse între 55 şi 93 micrograme/mc au fost înregistrate, în acelaşi interval de timp, la staţiile Măgurele, Drumul Taberei şi Titan.
Cea mai nepoluată zonă a Capitalei a fost, în luna septembrie, cartierul Berceni, unde staţia de monitorizare cu acelaşi nume nu a înregistrat depăşiri ale valorilor de PM10.
La nivelul lunii septembrie, APMB a mai contabilizat valori normale ale poluanţilor de dioxid de azot (NO2) şi ozon în Bucureşti. Cea mai ridicată valoare cu poluanţi de NO2 a fost de 187 micrograme/mc şi s-a înregistrat în data de 4 septembrie la staţia de monitorizare Cercul Militar.
De asemenea, la aceeaşi dată, staţia Baloteşti a consemnat 140,1 micrograme/mc în cazul ozonului, cea mai mare valoare a lunii septembrie.
Pentru a fi considerată stare de alertă în privinţa poluării, valoarea poluanţilor de NO2 ar trebui să fie de peste 400 micrograme/mc (de la minimul de 217 micrograme/mc), iar cea a ozonului să depăşească 240 microg