Ialomiţenii pot deveni prima formaţie din România care trece de faza grupelor. An de an, povestea s-a repetat. Cluburile noastre calificate în grupele Ligii, în toate sporturile de echipă, s-au mulţumit doar cu prezenţa la „masa bogaţilor“. Unirea Urziceni e la un pas de a intra în istorie! Cu cinci puncte după patru partide, ialomiţenii au şanse reale de a ajunge în primăvara europeană a Ligii Campionilor. O performanţă neatinsă nici măcar de formaţia din Ghencea, care are şase participări în faza grupelor de când Liga se desfăşoară în noul format. „Adevărul” vă prezintă care este situaţia la zi a cluburilor româneşti participante în Liga Campionilor în celelalte sporturi de echipă.
HANDBAL
După ce Fibrex Săvineşti, Dinamo, Steaua şi chiar HCM Constanţa, în câteva rânduri, au eşuat în precedentele tentative de calificare în optimile Ligii, “marinarii” au şanse mari să spargă, în sfârşit, gheaţa. Cu două victorii în trei etape, HCM e aproape să ocupe unul din primele patru locuri din grupa A.
VOLEI
România se află pe locul trei în Europa la numărul de trofee câştigate în cea mai puternică competiţie intercluburi. Din 2001, odată cu transformarea Cupei Campionilor în Liga Campionilor, nicio formaţie masculină românească nu a mai reuşit să ajungă în grupe!
RUGBY
După ce am câştigat în două rânduri Cupa Campionilor Europeni, prin Griviţa (1964) şi Dinamo (1968), am intrat într-un declin puternic. În 1995, partida Farul Constanţa – Stade Toulousian marca debutul competiţiei „Heineken Cup”, echivalentul Ligii Campionilor de la fotbal. Ulterior, contraperformanţa lui Dinamo în faţa englezilor de la Saracens (0-151 în deplasare şi 11-87 acasă) a dus la retragerea formaţiilor româneşti din competiţiile intercluburi.
POLO
Obişnuiţi cu turneele finale al