Fondul de pensii private obligatorii administrat de ING are cea mai mare expunere pe acţiuni, peste 12% din active, chiar dacă nu este înregistrat ca având grad de risc ridicat. Plasamentele în acţiuni ale fondurilor de pensii adminsitrate privat (Pilonul II) au crescut constant în ultimele luni, ajungând la un nivel record la sfârşitul lunii septembrie: circa 155 de milioane de lei, echivalentul a 7,76% din activele acestora. Comparativ cu sfârşitul lunii iunie, fonduril
Fondul de pensii private obligatorii administrat de ING are cea mai mare expunere pe acţiuni, peste 12% din active, chiar dacă nu este înregistrat ca având grad de risc ridicat.
Plasamentele în acţiuni ale fondurilor de pensii adminsitrate privat (Pilonul II) au crescut constant în ultimele luni, ajungând la un nivel record la sfârşitul lunii septembrie: circa 155 de milioane de lei, echivalentul a 7,76% din activele acestora. Comparativ cu sfârşitul lunii iunie, fondurile de pe Pilonul II au dublat sumele alocate pe acţiuni.
Fondul cu cea mai mare expunere pe acţiuni este cel administrat de ING. Titlurile listate din portofoliul acestui fond valorau peste 97 milioane de lei la sfârşitul lunii septembrie, reprezentând aproape 12,5% din totalul plasamentelor efectuate la această dată. În schimb, singurul fond de pe Pilonul II cu grad de risc ridicat, cel administrat de Generali, avea plasamente pe bursă în valoare de circa zece milioane de lei, adică aproximativ 6,3% din activele administrate. Fondul administrat de ING are grad de risc mediu, chiar dacă ponderea acţiunilor în portofoliul de investiţii era de două ori mai mare decât în cazul fondului Generali.
Discrepanţa dintre gradul de risc declarat şi alocarea în acţiuni, instrumente de investiţii cu grad de risc ridicat, are mai multe cauze, acestea ţinând de reglementări, dar şi de strategiile pe care le au administr