Cea mai dificilă etapă în achiziţionarea unui apartament executat silit este găsirea ofertelor. Însă pot apărea neplăceri şi după ce aţi devenit proprietar, dacă cei executaţi silit nu vor să părăsească imobilul. Persoanele care vor sa cumpere un imobil scos la licitaţie sunt obligate să depună la CEC, la dispoziţia executorului judecătoresc, până la termenul stabilit pentru vânzare, o cauţiune reprezentând 10% din preţul la care a fost evaluat imobilul. Dovada cons
Cea mai dificilă etapă în achiziţionarea unui apartament executat silit este găsirea ofertelor. Însă pot apărea neplăceri şi după ce aţi devenit proprietar, dacă cei executaţi silit nu vor să părăsească imobilul.
Persoanele care vor sa cumpere un imobil scos la licitaţie sunt obligate să depună la CEC, la dispoziţia executorului judecătoresc, până la termenul stabilit pentru vânzare, o cauţiune reprezentând 10% din preţul la care a fost evaluat imobilul. Dovada consemnării va fi ataşata ofertei de cumpărare.
Citeşte şi Imobilele executate silit pot fi cumpărate şi pe credit.
Licitaţia începe prin citirea de către executor a publicaţiei de vânzare şi a ofertelor primite până la acea dată. Executorul va oferi spre vânzare imobilul, prin trei strigări succesive, la intervale de timp care să permită opţiuni şi supralicitări, pornind de la preţul oferit care este mai mare decât cel la care s-a făcut evaluarea sau, în lipsa unei asemenea oferte, chiar de la preţul de evaluare.
Preţul scade cu 25% după prima licitaţie
„În cazul în care nu este oferit nici preţul la care imobilul a fost evaluat, vânzarea se va amâna la un alt termen, de cel mult 60 de zile, pentru care se va face o noua publicaţie. La acest termen licitaţia va începe de la preţul de 75% din cel la care imobilul a fost evaluat. Daca nu se obţine preţul de începere a licitaţiei, la acelaşi termen bunul va fi vân