Faptele petrecute pe vremea când era consilier local, şi care i-au adus un dosar penal, încă o urmăresc pe Mariana Mircea, devenită între timp primar al oraşului Cernavodă.
Un nou termen în dosarul ce o priveşte pe actuala primăriţă va avea loc pe data de 10 noiembrie, la Curtea de Apel Constanţa.
Mariana Mircea a ajuns în atenţia procurorilor Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa pentru că, pe 27.11.2006, pe vremea când era consilier local, nu s-ar fi abţinut de la a vota un proiect de hotărâre ce viza aprobarea PUD-ului (Plan Urbanistic de Detaliu) pentru construcţia unui imobil aparţinând tatălui său, Spiru Bădilă. Cercetările în ceea ce o priveşte pe Mariana Mircea s-au desfăşurat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conflict de interese. Aşa reiese din ordonanţa de admitere a plângerii, emisă de către procurorul general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, Elena Vlad, pe data de 16.03.2009. În acest dosar este cercetat şi fostul primar al urbei, Gheorghe Hânsă, care ar fi emis autorizaţia de construire cu doi ani înaintea aprobării PUD-ului de către Consiliul Local. Fostul edil este cercetat pentru abuz în serviciu.
Consilierul Mariana Mircea, fiica tatălui său
„Din procesul verbal încheiat la data de 27.11.2006, când s-a hotărât aprobarea PUD pentru imobilul din Cernavodă (n.r. aparţinând lui Spiru Bădilă), str. Vasile Alecsandri, rezultă că din 17 consilieri locali au fost prezenţi 16, dintre care 13 au votat pentru, iar trei împotrivă. Din studierea procesului verbal nu rezultă că numita Mircea Mariana - care este fiica numitului Bădilă Spiru - s-a abţinut de la vot", se arată în ordonanţa de admitere a plângerii. Conform dispoziţiilor art. 77 din Legea nr. 393 privind statutul aleşilor locali, consilierii judeţeni sau locali nu pot lua parte la deliberări şi la adoptarea de hotărâri dacă au interes person