Târgovişteanul face machete cu Cetatea Domnească şi personalizează diferite obiecte, de la scoici la halbe de bere. Lucrările sale pot fi achiziţionate la Turnul Chindia, unde artistul merge zilnic. Constantin Burlacov a fost dintotdeauna fascinat de tot ce ţinea de artă. Dacă iniţial studia rocile şi calitatea lor, mai târziu s-a îndreptat spre muzică şi arte plastice.
„În clasa I, în timp ce copiii jucau jocuri copilăreşti eu spărgeam pietre şi studiam calitatea rocii. Mai apoi am cântat la chitară şi maestrul vroia să mă facă violonist pentru că îi plăcea că ciupesc frumos. Dar eu studiam chitara pentru că vroiam să intru într-o formaţie rock, să am succes la fete“, spune zâmbind dâmboviţeanul.
Prima persoană care l-a îndrumat către artele plastice a fost tatăl său. „Tata mi-a predat primele noţiuni de desen şi să fiu un perfecţionist. În domeniul nostru nu ai voie să foloseşti guma şi schiţele trebuie să fie spontane pentru că numai aşa demonstrezi că esti talentat, iar tata m-a învăţat toate astea“, povesteşte artistul plastic. Dar maeştrii care i-au pus pensula în mână au fost Marin Petre Constantin şi Tiberiu Cercel, cei care l-au îndrumat constant în activitatea de creaţie.
Fascinat de arta japoneză
A studiat artele orientale inspirat de o prietenă de familie, care era îndrăgostită de chimonourile purtate de japoneze. „Datorită prietenei mele am intrat în contact cu lumea niponă care m-a fascinat şi am început să citesc cărţi de specialitate. De acolo m-am inspirat şi am pictat motive şi simboluri japoneze“, mărturiseşte artistul plastic. O altă sursă de inspiraţie a artistului o reprezintă şi operele pictorului român Nicolae Grigorescu.
Artistul târgoviştean a avut expoziţii încă din liceu şi de-a lungul anilor a reuşit să-şi facă o clientelă fidelă. Acum, cei care îşi doresc un suvenir