Editurile noastre publica sute de carti in fiecare luna, o enorma productie de carte, care copleseste de-a dreptul cititorul intrat intr-o librarie. Prin rubricile diverse ale ZD care au ca subiect cartea, ne-am propus sa fim un ghid pentru cel care doreste sa se informeze, incat, atunci cand ajunge intr-o librarie, sa se poata orienta mai usor. La "Cartea de literatura" sunt semnalate carti aflate deja pe rafturi, intre care facem, fireste, o selectie. Le sunt destinate cronici cartilor asupra carora merita sa ne oprim mai mult, din diverse motive, explicate de cei doi cronicari literari ai ziarului. La fel se intampla cu cartea de istorie, de stiinta, de economie, de arta. Din noianul de volume in curs de aparitie sau in pregatire alegem cate unul pe care il prezentam printr-un fragment, speram incitant, la rubrica "Avanpremiera". In sfarsit, in cadrul rubricii de fata, am invitat editurile sa ne semnaleze cate o carte aflata in pregatire, sa ne prezinte, pe scurt, de ce merita acea carte sa apara, sa fie cumparata si citita, si, in masura in care exista, avatarurile prin care a trecut editorul.
Disperare intr-un decor halucinant
La Editura Trei urmeaza sa apara, in colectia Fiction Connection, "Darul ploii" de Tan Twan Eng. Traducere din engleza de Madalina Serban.
Romanul lui Tan Twan Eng este o carte extraordinara, care te tine cu sufletul la gura pana la ultimul rand. Presarat cu intrigi si rasturnari neasteptate de situatii, romanul dezvaluie pretul loialitatii si al tradarii, intr-o poveste sfasietoare despre onoare, prietenie si dragoste, in vremuri de grele incercari pentru umanitate. Romanul este o fresca istorica a ultimelor zile ale Chinei imperiale si deschiderii catre Vest a Japoniei.
Nominalizat pentru Premiul Man Booker Prize, "Darul ploii" este o excelenta evocare istorica a atmosferei din Malaezia, de dinaintea si din ti