Factorii decizionali din Uniunea Europeană au ajuns la un consens în ceea ce priveşte noua versiune a Pachetului Telecom, principala lege care reglementează zona online în Europa. Atât membrii Parlamentului, cât şi reprezentanţii statelor membre prezenţi la discuţii au fost de acord că accesul la Internet nu poate fi restricţionat fără hotărâre judecătorească. Pachetul Telecom oferă un cadru legislativ unic pentru Europa în domeniile Telecom, încurajând astfel dezvoltarea
Factorii decizionali din Uniunea Europeană au ajuns la un consens în ceea ce priveşte noua versiune a Pachetului Telecom, principala lege care reglementează zona online în Europa. Atât membrii Parlamentului, cât şi reprezentanţii statelor membre prezenţi la discuţii au fost de acord că accesul la Internet nu poate fi restricţionat fără hotărâre judecătorească.
Pachetul Telecom oferă un cadru legislativ unic pentru Europa în domeniile Telecom, încurajând astfel dezvoltarea pieţei şi a concurenţei. O versiune a Pachetului Telecom a fost respinsă în mai de Parlamentul European pentru că nu garanta toate drepturile utilizatorului şi ar fi putut lăsa loc pentru abuzuri.
„Sunt foarte fericită că s-a ajuns la o înţelegere. Acest pachet de legi va consolida competitivitatea în rândul afacerilor online şi va îmbunătăţi protecţia consumatorului european, ceea ce va duce la apariţia unor servicii broadband mai bune şi mai accesibile din punctul de vedere financiar”, a spus Asa Torstensson, ministrul Comunicaţiilor din Suedia.
Reforma propusă va consolida drepturile contractuale ale utilizatorilor de Internet şi va duce la înfiinţarea unui organism pan-european al cărui scop va fi monitorizarea felului în care funcţionează şi sunt implementate noile reguli europene pe piaţa Telecom. În luna mai a fost respuns pachetul din care fusese scos Amendamentul 138, care garanta neutralitatea I