Comercianţii oferă produse dintre cele mai variate de la străchini şi oale de lut până la caşcaval şi brânză, cu preţuri cuprinse între 5 şi câteva mii de lei.
Pe platoul pietonal, aflat vis-a-vis de Cinema „Patria”, are loc cea de-a doua ediţie a târgului „Artă, Artizanat şi Meşteşug Prahovean”. Meşteşugari din Miercurea-Ciuc, Harghita, Baia Mare şi Curtea de Argeş au venit pentru a-şi vinde produsele la Ploieşti. Simona Bledea, împreună cu soţul şi băiatul lucrează diferite obiecte în ceramică.
„Sunt la a patra generaţie de olari. De mică am învăţat arta acestei meserii, de la părinţi şi bunici, iar băiatul meu chiar a participat la Târgul Olarilor de la Muzeul Satului unde a obţinut şi un premiu special”. Simona este cea care concepe designul vazelor de ceramică şi a celorlalte obiecte de decor, iar soţul ei le lucrează pe roată.
Buchete de flori din foi de porumb
Unul dintre cele mai colorate şi cochete standuri de la târg este cel al Margaretei Nagy. După ce i-a murit soţul, femeia a început să confecţioneze trandafiri din foi de porumb, aceasta fiind floarea preferată a partenerului său de viaţă. Margareta participă la expoziţii internaţionale cu ineditele decoraţiuni care reprezintă buchete de flori în culori multicolore confecţionate doar din foi de porumb uscate. Obiectele costă între 5 şi 50 de lei, în funcţie de mărime.
Printre produsele cele mai solicitate de la târg au fost străchinile, oalele de lut, confecţiile de artizanat şi icoanele pe sticlă. Preţurile acestora variază între 2,5 lei cât costă o strachină şi până la câteva mii de lei în cazul icoanelor pe sticlă. Elena Mateescu pictează de peste 10 ani icoane pe sticlă şi a venit la târg împreună cu soţul ei care lucrează obiecte sculptate în lemn.
De la târg nu lipsesc nici produsele alimentare. Ploieştenii s-au înghesuit încă din pr