O algă care conţine atât elemente specifice regnului vegetal, cât şi regnului animal, spirulina este de ajutor într-o gamă variată de afecţiuni. La nivel celular, spirulina are peste 280 de compuşi cu activitate biologică intensă, dintre care aminoacizi esenţiali, acizi graşi nesaturaţi de tip Omega 3 şi Omega 6 şi un conţinut mare de proteine de calitate: de trei ori mai mare decât carnea de porc, de două ori mai mare comparativ cu cel din carnea de vită şi de peste 1,5 ori mai mare decât conţinutul de proteine din soia.
Un amestec de elemente nutritive
Spirulina conţine şi o cantitate impresionantă de nutrienţi. Într-un gram de spirulină, există vitamine importante: B1, B2, B6, iar vitamina B12 şi betacarotenul deţin cel mai mare procent. De asemenea, spirulina se remarcă prin conţinutul de clorofilă (de 1.000 de ori mai multă decât există în alte vegetale), o cantitate însemnată de microelemente printre care: fosfor, calciu, magneziu, seleniu, fier, zinc, iod şi numeroase enzime.
Spirulina este o hrană bună pentru creier, deoarece creşte puterea de concentrare şi stimulează capacitatea intelectuală.
Purifică organismul
S-a constatat că spirulina are efecte de tonifiere şi de purificare a organismului, fiind benefică pentru eliminarea toxinelor din corp. Convalescenţii şi anemicii, care au un organism slăbit, dar şi persoanele care au o digestie dificilă ar trebui să urmeze un tratament cu spirulină, pentru că aceasta se digeră foarte uşor şi este absorbită cu uşurinţă de organism.
Datorită conţinutului ridicat de proteine, spirulina se recomandă cu precauţie în bolile de rinichi şi de stomac.
Indicată în afecţiunile cronice
Măştile cu spirulină hrănesc şi împrospătează pielea
În cazul persoanelor care suferă de diabet, hipoglic