Stăpânii animalului care a şocat spectatorii la reprezentaţia din Gilău nu au ţinut cont de recomandările veterinarilor. Şeful serviciului de inspecţie din cadrul DSVSA Cluj susţine că reprezentanţilor Circului Gartner le-a fost recomandat să nu mai folosească crocodilul în spectacole până la vindecarea completă a rănii. Circul Internaţional Gartner a susţinut o nouă reprezentaţie în care a folosit crocodilul care are o rană la nivelul gâtului, de data aceasta în parcarea centrului comercial Iulius Mall. Aceştia nu au ţinut cont de recomandările inspectorilor din cadrul Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) din Cluj, care le-a interzis acestora să mai folosească crocodilul în spectacolele de circ până la vindecarea sa, în cazul în care aceasta e posibilă.
Crocodilul are nevoie de o pauză
„Li s-a spus să nu mai folosească crocodilul în spectacole, pentru ca rana să se poată vindeca complet. Dacă ei consideră că aşa e bine să facă bani, noi nu le putem face nimic. Legislaţia din România nu permite confiscarea animalului”, a declarat Mihai Bobăilă, şeful serviciului de inspecţie din cadrul DSVSA Cluj. Acesta a precizat că, de altfel, rana este una veche, în curs de cicatrizare, însă crocodilul ar avea nevoie de o perioadă de timp pentru ca aceasta să se vindece complet.
„Animalul nu suferă, rana nu este infectată şi nu-i pune viaţa în pericol. Animalele sunt întreţinute în condiţii corespunzătoare”, a adăugat Bobăilă.
„Dacă e în apă trei, patru ore şi îl scoţi afară nu e negru peste tot, are şi o parte care e roz şi arată ca şi cum ar fi sânge, dar nu este aşa”, s-a motivat Gartner Robert, reprezentantul Circului Gartner. Acesta a precizat că deţin crocodilul de peste zece ani şi că încă de la achiziţionarea acestuia, crocodilul prezenta aceste răni, provocate de un alt mascul într-o grădină zool