În condiţiile în care piaţa formării profesionale s-a contractat la o zecime din nivelul anului trecut, managerii plătesc din buzunar specializările care îi vor propulsa în carieră. Majoritatea companiilor au redus la minimum investiţiile pentru dezvoltarea angajaţilor în acest an. Furnizorii de instruire spun că activitatea lor s-a redus cu 90% faţă de anii anteriori. EXEC-EDU a dorit să afle care este punctul de vedere al celor care încă mai participă la programe de specia
În condiţiile în care piaţa formării profesionale s-a contractat la o zecime din nivelul anului trecut, managerii plătesc din buzunar specializările care îi vor propulsa în carieră.
Majoritatea companiilor au redus la minimum investiţiile pentru dezvoltarea angajaţilor în acest an. Furnizorii de instruire spun că activitatea lor s-a redus cu 90% faţă de anii anteriori. EXEC-EDU a dorit să afle care este punctul de vedere al celor care încă mai participă la programe de specializare.
Rezultatele sunt încurajatoare pentru viitorul pieţei româneşti de trainig. Peste 60% dintre middle manageri au declarat că sunt dispuşi să suporte ei înşişi investiţia în propria dezvoltare profesională. Explicaţia constă în faptul că această categorie este cea mai interesată să evolueze în carieră, iar rezultatele participării la programe speciale de instruire se văd foarte repede.
38% din noii antreprenori au făcut training în management şi leadership
„O treime din respondenţi au fost promovaţi în funcţii de conducere la cel mai înalt nivel. 62% din managerii care au promovat în carieră în urma absolvirii cursurilor au vârste cuprinse între 30 şi 40 de ani, în timp ce doar 33% dintre cei de peste 40 de ani au evoluat profesional, obiectivele acestora din urmă fiind mai degrabă îndreptate către schimbul de experienţă şi idei cu colegii şi profesorii“, ne ajută în interpretarea rezultat