Pompierul face parte din cadrul Inspectoratului de Protecţie Civilă Arad, fapt care-i oferă satisfacţii atât pe plan profesional, cât şi pe plan personal. PROFIL
Născut. 19.09.1974
Studii. Facultatea de Electrotehnică din Timişoara
Experienţă. Activează de trei ani în cadrul sistemului protecţiei civile
Familie. Necăsătorit
Pentru Roland Wille intervenţiile fac parte din viaţa de zi cu zi. Şi-a început activitatea ca alpinist prin anii ’90, când alături de alţi semeni de-ai săi s-a antrenat în cadrul salvărilor la înălţime. A urmat apoi o perioadă când a activat la Compania de Apă Arad, ca voluntar în cadrul Serviciului Tehnic de Intervenţie la Dezastre. „Aveam o dotare şi structură specifică, destinată să intervină pentru efectuarea acţiunilor de ajutor şi salvare a oamenilor şi bunurilor materiale la dezastre”, povesteşte Roland Wille.
Riscurile meseriei nu-l fac să dea înapoi
Ştie la ce se expune atunci când vine vorba de o intervenţie, dar cu toate acestea nu renunţă atât timp cât viaţa unor oameni este la mijloc. „Dacă vorbim de dificultatea intervenţilor, trebuie să precizez că fiecare are specificul ei în parte. Tot ceea ce nu ţine de incendii sau descarcerări ne revine nouă, celor de la Protecţia Civilă. De aceea indiferent că e vorba de cazuri în care omul a rămas blocat în casă de exemplu sau de sinucigaşi, fiecare intervenţie este diferită. În ultimul caz, cel al sinucigaşilor, de regulă există un negociator, pentru că este o situaţie mai specială”, explică Roland Wille.
Pentru că doar în caz de pericol, echipajul format din patru, cinci voluntari poate pătrunde în imobil fără acordul proprietarului, de multe ori intervenţiile sunt dificile. „După lege, avem voie să intrăm în apartament de exemplu doar cu acordul proprietarului”, mărturiseşte Roland Wille.
Deşi de multe