În goana după noi utilizatori, operatorii îşi neglijează abonaţii. Departamentele de service ale UPC şi RCS&RDS sunt demult depăşite de numărul de solicitări. În cazul unei defecţiuni, personalul de la call-center te amână două săptamâni. Conexiunea la Internet din Spania, mai lentă decât în RomâniaAmeninţată cu desfiinţarea, UPC va sta drepţi în faţa clienţilorUPC către clienţii care au primit somaţii: „Nu mai plătiţi nimic”Lacăt pe UPC Cluj!
Editorial
Laurenţiu Ciocăzanu
Vă place tipu’ de la cablu? Tipu’ de la cablu, în varianta românească, nu vine niciodată atunci când ai nevoie, ci doar când are el timp. Din cauza disponibilizărilor masive din ultimii ani, tehnicienii de la service-ul cabliştilor ajung să-ţi rezolve problema chiar şi după câteva săptămâni de la sesizarea ta. Şi asta, chiar dacă în contract este stipulată obligaţia lor de a soluţiona o defecţiune în termen de maximum 48 de ore.
Prea puţini tehnicieni
Motivul? În departamentele de întreţinere ale operatorilor de cablu cam suflă vântul. Adrian C. este angajat pe postul de tehnician service la UPC şi spune că aceste întârzieri sunt cauzate de numărul mic de angajaţi ai acestor departamente. Tehnicianul susţine că, nu mai devreme de 1 octombrie, unui număr de angajaţi de la UPC li s-a propus să-şi dea demisia, în schimbul a două salarii compensatorii. Ariana Badin, PR&Communication Manager la UPC România, a negat vehement aceste afirmaţii, susţinând că ultimele restructurări au avut loc în 2007.
Din cei 1.600 de angajaţi ai UPC, doar 300-400 sunt tehnicieni service. Şi asta la cei peste 1,2 milioane de abonaţi. Numărul angajaţilor a scăzut cu aproape 830 de persoane în ultimii doi ani. Potrivit Ministerului Finanţelor, UPC avea 2.422 de angajaţi acum doi ani. Adrian C. spune că, pentru a putea soluţiona în timp util toate problemele s