În componenţa guvernului său, premierul desemnat Liviu Negoiţă vrea să propună atât miniştri din guvernul Boc, cât şi din guvernul Croitoru. Sursa: Liviu Negoiță are puține șanse să ajungă cu guvernul său în parlament
Guvernul Liviu Negoiţă are puţine şanse să fie votat înainte de alegeri, chiar dacă lista candidaţilor pentru ministere va fi trimisă astăzi parlamentului. Liderii PSD şi PNL discută despre amânarea şedinţei dedicate guvernului şi, implicit, despre instalarea executivului după alegerile prezidenţiale. De cealaltă parte a baricadei, şi oamenii lui Traian Băsescu iau în calcul că nu se va ajunge la vot înainte de 22 noiembrie. Într-o astfel de variantă, Negoiţă ar putea să renunţe la mandat şi să reia procedura de formare a guvernului, incluzând pe listă şi miniştrii din partidele care l-ar susţine pe Traian Băsescu în turul al doilea.
Varianta amânării votului din parlament a fost discutată, neoficial, de liderii PSD, în timp ce liberalii deja au prezentat-o oficial. Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a invocat posibilitatea ca parlamentarii nici să nu mai discute de spre cabinetul Negoiţă, în semn de protest faţă de refuzul preşedintelui Traian Băsescu de a-l desemna premier pe Klaus Johannis, sus ţi nut de majoritatea parlamentară.
„După părerea mea, parlamentul nu ar mai avea de ce să se reunească. Noi am luat toate măsurile pe care le puteam lua ca majoritate parlamentară, ca partide conştiente şi mai departe, şi mai mult de atâta nu avem ce face, decât să aşteptăm ca, în urma alegerilor, preşedinţia României să revină unui om normal, unui om care respectă legile, Constituţia, partenerii politici şi opinia publică”, a spus Antonescu.
Mai explicit, viceliderul grupului PNL din Cameră, Eugen Nicolăescu a avansat şi data instalării noului executiv: după 6 decembrie.
Negoiţă, sprijinit de PDL ş