În ultima lună, patru oameni din judeţul Iaşi au încercat să-şi pună capăt zilelor din cauza datoriilor la bănci, la cămătari, a afacerilor în faliment sau după ce au fost concediaţi. Psihologii şi specialiştii în piaţa muncii vin cu câteva soluţii care să-i ajute pe oameni să nu dispere atunci când sunt trimişi în şomaj.
Citeşte mai multe despre cazurile ieşenilor care au recurs la sinucidere:
S-a sinucis după ce a rămas şomerAfaceriştii îşi pierd minţile pe timp de crizăA încercat să se sinucidă din cauza creditelor
Ieşeanul Costel Ciornia din comuna Voineşti a fost dat afară sâmbătă la prânz de la firma de construcţii la care se angajase de două luni pentru că i-a reproşat patronului că întârzie plata salariului. Seara, tânărul, care are două fetiţe, una de trei ani şi alta de şase luni, a urcat la mansardă şi a confecţionat un ştreang dintr-un cablu TV, pe care l-a legat de balustrada balconului.
„M-am dus după el. Încerca să treacă de partea cealaltă a balconului. Când s-a întors să se uite la mine s-a împiedicat de balustradă şi a căzut în faţa casei, pe beton. Nu se mai putea mişca deloc. Am sunat la spital şi a venit salvarea“, povesteşte Crina Ciornia (22 de ani), soţia bărbatului, care este însărcinată în luna a doua.
Ciornia s-a ales cu fracturi la picioare şi coloana vertebrală, iar acum este internat la Spitalul de Psihiatrie Socola. Bărbatul avea salariu de 1.500 de lei, singura sursă de venit a familiei. S-a mutat la Voineşti împreună cu soţia în urmă cu trei luni, după ce au vândut apartamentul din Iaşi din cauza datoriilor de 4.000 de lei acumulate la întreţinere.
Alţi trei ieşeni au încercat în cursul lunii octombrie să termine socotelile cu viaţa din cauza problemelor financiare sau a pierderii locului de muncă.
Cel mai grav caz este cel al lui Mihai Filote (50 de