Cea mai izbitoare imagine a orasului Zimnicea, port la Dunare in judetul Teleorman, sunt cladirile neterminate de pe vremea lui Nicolae Ceausescu, lasand impresia unui oras uitat si captiv, in conditiile in care aproape intreaga populatie activa a orasului lucreaza pentru o singura companie.
Fiind afectat in proportie de peste 80% de cutremurul din 1977, fostul regim a inceput reconstructia orasului, multe cladiri incepute atunci fiind pana in ziua de azi neterminate, ultimele etaje fiind fie fara acoperisuri, fie fara geamuri, iar zone intregi din Zimnicea sunt inca nelocuite. "Dupa cutremur, Ceausescu a dat ordin sa se reconstruiasca orasul si au fost adusi santieristi de peste tot din tara. Atunci, la fel ca si acum, erau la moda vizitele pe santier, iar blocurile care nu intrau in programul de vizita al lui Ceausescu au ramas si acum neterminate. Plus de asta, in blocurile terminate, ultimele etaje sunt goale, nu mai sta nimeni in ele, pentru ca cei mai multi au plecat fie la Turnu Magurele, fie la Alexandria. Cei care au ramas sunt lipiti pamantului", spune Adrian, un locuitor al zonei.
O strada cu cel mult 5 blocuri si acelea neterminate reprezinta centrul, restul orasului fiind ocupat de case cu gard de lemn si fantani in curte. Cativa copii se joaca pe un maidan plin de daramaturi, printre care se invart doi caini vagabonzi. Gara a ramas una dintre putinele cladiri din oras care nu se darama, dar pentru cata vreme?
Desprins parca din peisaj, in drumul spre port, undeva pe stanga se afla Hotelul InterAgro, de patru stele, pentru multi zimniceni reprezentand poate opulenta in adevaratul sens al cuvantului. Prima impresie este ca o constructie mult mai inalta decat blocurile din jur, de un verde inchis si plina de geamuri, n-are ce cauta intr-un asemenea oras.
Compania este insa cel mai mare angajator pentru locuitorii din zona si a