Coada soricelului este considerata aspirina din plante, iar in trecut, soldatii de pe campul de lupta au folosit-o pentru tratarea ranilor profunde si a celor superficiale. Opreste sangerarile si grabeste vindecarea tuturor plagilor.
Specialistii americani sunt de parere ca planta poate fi utila pentru aproape toate afectiunile organelor interne. In medicina ayurvedica, extractul de coada soricelului poate trata eficient afectiunile rinichilor, ficatului si splinei, informeaza howstuffworks.com.
Este tratamentul perfect pentru infectii de orice tip si se administreaza sub forma de ceai sau comprese fierbinti asezate pe zona sensibila.
Pentru femei, este tratamentul ideal al infectiilor interne si ingrijirii intime, tocmai de aceea unii specialisti cred ca este si un bun tonic uterin, pentru ca reduce crampele, durerile si normalizeaza menstra.
Coada soricelului contine acid salicilic si ulei volatil cu proprietati antiinflamatorii.
Are actiune antiseptica si astringenta, iar medicii recomanda ceaiul fierbinte si pentru tratarea racelii. Te scapa de febra, nas infundat si migrene, iar orice infectie contactata in timpul racelii va fi indepartata rapid.
Florile uscate pot fi folosite ca tinctura, sub forma de ceai, in apa de baie sau ca lotiune de fata, dupa ce le-ai lasat in apa toata noaptea. Poti de asemenea sa scapi de durerile de dinti pana te vede un stomatolog daca mesteci radacina plantei.
Compresele cu ceai din coada soricelului sunt ideale pentru infectii, dureri si sangerari, iar orice femeie ar putea sa isi faca rezerve din timp de coada soricelului pentru ca trateaza orice afectiune a organelor genitale feminine.
Capsulele din extract de coada soricelului, care se gasesc in magazinele de profil, pot fi administrate de doua pana la cinci ori pe zi, in functie de