Zeci de obiecte de artă ce valorează acum milioane de euro, spun experţii, ar fi fost luate din Muzeul de Istorie a Medicinei şi făcute cadou lui Ristea Priboi, pe vremea când Genică Boierică avea un cuvânt de spus în partidul "unchiului Sam", dar şi altor persoane controversate.
Imobilul Muzeului Istoriei Medicinei de pe Calea Unirii era cândva arhiplin de mobilier, instrumentar, documente referitoare la viaţa şi activitatea doctorului craiovean Victor Gomoiu, o bibliotecă adăpostind, pe lângă cele 10.000 de volume, corespondenţă, reviste, documente şi obiecte care aparţinuseră unor mari savanţi, dar şi tablouri celebre: Veronese, Petraşcu, Jalea. Au dispărut cu totul. Clădirea, amintind arhitectura renascentistă, a fost construită în 1892 şi este clasată ca monument istoric.
A fost restaurată de două ori, în 1979-1980 şi între 1990 şi 1993. Acum fostul muzeu este reşedinţa controversatului Genică Boerică. Fostul ofiţer DIE Ristea Priboi ar fi primit, de la Boerică, mai multe tablouri, 30.000 de sticle de vin vechi şi câteva obiecte din Muzeul de Medicină din Craiova, cunoscut drept “Micul Versailles”, în schimbul firmei Bahus SA Craiova.
Avându-şi sediul într-o clădire revendicată, muzeul a fost evacuat şi colecţiile divizate după 1990. În prezent, o parte dintre ele se află la Universitatea “Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu, altă parte la Muzeul de Artă “Theodor Aman” din Craiova (în special tablouri cu valoare de patrimoniu) şi doar o mică parte la Disciplina de Istoria Medicinii din cadrul UMF Craiova.
Printre exponate se numără şi manechinul celui mai înalt om din România, Gogea Mitu, care are 2,45 metri şi 183 kilograme.
Universitarii au reuşit cu greu să-l scoată din impresionanta casă după ce Boierică pusese mâna pe ea.
Adevărul despre cum a reuşit controversatul om de afaceri să înhaţe muzeul rămâne un mister, î