A compus la liceu prima „încurcătură de limbă“: „Carolina era-n car şi cu toate că era-n car, nu căra carne de la văcar, care cărase cartofi din cartierul Cărămidari“. A descoperit apoi rebusul...Pe drumul de la şcoală îi vin ideile şi imediat începe să le compună. Uneori este dificil, dar tocmai aici stă secretul acestei pasiuni, prin faptul că este pusă la grea încercare. Vorbeşte cu mare plăcere despre pasiunea sa pentru rebus şi integrame, dar la fel de frumos spicuieşte şi despre scrierile sale literare.
La toate se adaugă faptul că în cea mai mare parte a timpului, Coca Elena Gheorghiu este profesoară din anul 1975 la liceul din comuna Mihail Kogălniceanu, unde predă geografia.
A scris 14 cărţi
Tainele acestui joc al minţii le-a descoperit încă de pe băncile şcolii pe când era în clasa a X-a şi când a născocit prima expresie cu vorbe încurcate. Nu a durat mult să descopere rebusul. Ştie acum că totul ţine de talentul înnăscut, care nu aduce beneficii materiale.
„Este o cale de a avea un talent înnăscut care te ajută să te remarci“, spune ea. Şi-a continuat pasiunea şi a mers cu ea până în pânzele albe, dacă s-ar putea spune aşa, pentru că şi în prezent împărtăşeşte plăcerea de a compune rebusuri şi integrame.
În anul 1984 a devenit membru al Rebus Club Delfinul şi de atunci în fiecare săptămână este prezentă aici pentru a-şi pune mintea la încercare.
Nu s-a oprit doar aici şi s-a apucat de scris, iar inspiraţia nu i-a lipsit pentru că a ajuns să aibă publicate mai multe cărţi. „Am publicat 14 cărţi: 8 romane şi 6 cărţi pentru copii în paralel cu revistele de rebus şi integrame. Ultima carte a fost «Şopârla şi marea»“, spune Coca Elena Gheorghiu.
Acum are în lucru încă o carte, al cincisprezecelea roman care va purta titlul „Viaţa noastră de toate zilele, la ţărmul măr