În aceste condiţii, administratorii pot să deruleze în linişte operaţiunile de dezinfecţie. Din cei 3000 de studenţi cazaţi în campusul universitar, doar 2-300 au mai rezistat pe baricade în faţa gripei Cazul celor două studente basarabence care s-au îmbolnăvit săptămâna trecută de gripă porcină i-a pus pe jar pe administratorii Campusului Studenţesc Al. I. Cuza din Galaţi. Ajutaţi de conducerea Universităţii Dunărea de Jos, dar şi cu forţe proprii, aceştia au trecut imediat la operaţiuni de dezinfectare a tuturor celor nouă cămine.
“Am cumpărat mai multe doze de «Desogerm», un dezinfectant puternic, care diluat cu apă, are un randament foarte bun. O doză costă cam 35 de lei. Am mobilizat toţi angajaţii noştri pentru curăţenie şi împrăştiem acest dezinfectant prin toate colţurile căminelor. Am pus preşuri cu dezinfectant la toate intrările şi am bandajat mânerele de la uşi” , spune administratorul campusului, Cezar Bichescu .
Din fericire, operaţiunea de dezinfecţie se face lejer, fără prea mulţi studenţi căminişti prin zonă.
“90% dintre studenţii cazaţi la noi au plecat acasă. Speriaţi de gripă, dar şi pentru a se bucura de vacanţa de conjunctură, dictată de împrejurări” , mai spune Cezar Bichescu .
Studenţii rămaşi nu se tem de gripa porcină
Cei câţiva studenţi care au mai rămas în cămine au făcut-o din două motive. Fie muncesc în Galaţi şi nu au primit liber de la serviciu, fie locuiesc în oraşe îndepărtate sau în Republica Moldova şi ar fi fost costisitor din punct de vedere financiar să plece acasă.
“Nu m-am speriat de gripă, m-am protejat şi mă protejez în continuare. Am fost răcită, dar acum mi-a trecut. Am avut o simplă răceală” , povesteşte o studentă basarabească, vecină cu cele două conaţionale internate deja în Spitalul Judeţean din Galaţi, şi confirmate cu gr