O sută de angajaţi ai celei mai mari multinaţionale din Banat au protestat cu huiduieli.
CITEŞTE ŞI:
Angajaţii celei mai mari multinaţionale din Banat ies în stradă
Angajaţii Alcatel-Lucent protestează a doua oară de teama concedierilor
Pierderea locurilor de muncă şi neplata datoriilor la bănci sunt cele mai mari temeri ale angajaţilor vizaţi de externalizări.
Transferul la o companie indiană urmat la scurt timp de concediere reprezintă scenariul de care se tem 460 de angajaţi ai companiei Alcatel-Lucent România. După ce au lucrat ani de zile în cadrul celei mai mari multinaţionale din Banat, oamenii au aflat că vor fi transferaţi unei companii indiene şi că joburile lor sunt în pericol. „Ni s-a spus că 18 luni vom primi beneficii comparabile cu cele de acum, dar tot ce avem sunt asigurări verbale”, a declarat Manuel Martin, preşedintele Sindicatului Liber din Alcatel-Lucent Timişoara. Potrivit acestuia, contractul colectiv de muncă al angajaţilor nu a fost definitivat, astfel că oamenii nu au nicio siguranţă asupra viitorului joburilor lor. Conducerea multinaţionalei a declarat că are un dialog permanent cu reprezentanţii angajaţilor, atât la nivel european, cât şi local.
„Compania Alcatel-Lucent trece prin transformări majore care au ca scop îmbunătăţirea performanţelor financiare”, a declarat Raoul Ros, liderul Alcatel-Lucent pentru Europa de Sud-Est. „Obiectivul nostru este să facem tot ce este posibil pentru a minimiza impactul social al acestor acţiuni”, a adăugat Ros.
Concurenţa asiatică ameninţă europenii
Italia, Germania şi Franţa au găzduit şi ele, ieri, proteste ale angajaţilor Alcatel-Lucent, pentru că în ultimul an, aproape 4.000 de salariaţi europeni ai multinaţionalei au fost afectaţi de restructurări. Salariaţii europeni au cerut măsuri care să împiedice transferul locurilo