Călin Hera: „Lista cabinetului Negoiţă arată atât de previzibil şi e atât de de picat, încât pare mai degrabă o provocare”. Sursa: Zoltan Lorencz
Singura mirare, dacă mai e ceva de mirare în România, e cum de au acceptat politiceni serioşi (sunt câţiva acolo!) să-şi treacă numele pe o glumă proastă.
Lista cabinetului Negoiţă ar trebui să se numească foarte bine „guvernul general Oprea”. Reprezentantul grupului dependenţilor e figura emblematică a acestei încropeli.
Serios vorbind, mingea a ajuns în terenul opoziţiei majoritare. De dragul discuţiei, să nu considerăm că asistăm la un bambilici politic, ci la un joc ingenios de imagine.
Puşi în faţa încropelii Negoiţă, oficializată ieri, parlamentarii care au susţinut varianta Johannis au două opţiuni: să tărăgăneze procedurile până după prezidenţiale sau să joace în forţă şi să voteze rapid împotriva acestui cabinet. (E, practic, imposibil ca lista cu pricina să ob ţină un vot majoritar.)
Orice cale ar urma, guvernul Boc-interimar va mai vieţui măcar până pe 6 decembrie, iar retorica electorală va rămâne încă în familia lozincilor gen „noi vrem guvern şi stabilitate, ceilalţi pun interesul electoral deasupra celui naţional”.
Toate discuţiile pleacă de la răspunsul pre vizibil la întrebarea: „Ce va face Băsescu dacă parlamentul va trânti şi a doua propune re de premier?”. Nicio surpriză: va dizolva parlamentul şi va provoca, astfel, alegeri parlamentare anticipate, a spus-o deja.
E un motiv suficient de puternic pentru ca parlamentarilor de umplutură să le tremure nădragii. Ce ne facem, fetelor, dacă ne dizolvă?
Unul a spus deja că el nu vrea anticipate, că a cheltuit 30.000 de euro pentru campania de anul trecut şi că a făcut asta pentru o proiecţie de patru ani, nu de unul. Este vorba despre Ioan Ghişe (PNL). E pro