Jurnaliştii recomandă Bucureştiul pentru arhitectura sa, dar avertizează că aceasta va fi înghiţită de turnurile de birouri. Agenţia de presă britanică Reuters propune într-un articol de ghid turistic o excursie de 48 de ore, în weekend, în Capitala României.
Bucureştiul este descris ca fiind „unul dintre cele mai progresiste oraşe din Europa, la începutul secolului al 20-lea“, ce s-a transformat într- un „labirint haotic de bulevarde prăfuite şi cartiere pitoreşti pe care şi-au pus amprenta politicile comuniste brutale“.
Turiştilor li se recomandă Lipscaniul, o zonă care a supravieţuit demolărilor ceauşiste din anii ’80, dar care în prezent este neglijată, multe clădiri fiind în paragină. Potrivit Reuters, restaurantul Caru’ cu Bere este locul ideal unde oamenii pot lua contact cu specialităţile tradiţionale româneşti: sarmale cu mămăliguţă sau mămăligă cu smântână şi brânză.
Un alt obiectiv recomandat turiştilor străini este Mănăstirea Stavropoles, construită în stil brâncovenesc. Curtea Veche, fosta reşedinţă a lui Vlad Ţepeş, şi plimbarea pe Calea Victoriei sunt recomandate de asemenea în prima zi de vizită în Capitală.
Arhitectura, sufocată de clădiri de birouri
Sâmbătă este o zi excelentă pentru a vizita o piaţă tradiţională, Piaţa Matache, sau de a merge la o terasă unde turiştii pot încerca celebrul meniu compus din mici şi bere, mai spun jurnaliştii. Prânzul la Casa Doina şi o cină cu mâncare franţuzească la restaurantul Ici et La sunt alte atracţii pe care turistul nu ar trebui să le rateze.
Dacă vor să se cazeze la hotel, străinilor li se recomandă Bulevardul Magheru, care se aseamănă cu Bulevardul Haussmann din Paris.
Zona cu case vechi de pe Bulevardul Aviatorilor poate fi o altă atracţie a excursiei în Micul Paris de altădată. Jurnaliştii Reuters avertizează, însă, că în scurt timp arhitectura din această zona va