Dacă le pasă cât de cât de propria planetă, oamenii ar trebui să ia serios în considerare posibilitatea de a deveni vegetarieni.
În cazul în care vrem să ieşim învingători din lupta cu încălzirea globală, ar trebui să ne gândim serios la posibilitatea de a scoate carnea din alimentaţie. Cel puţin aceasta este părerea Lordului Stern of Brentford, fost economist-şef la Banca Mondială şi fost consilier al premierului Tony Blair. „Producerea cărnii presupune o folosire în exces a apei şi, în plus, generează gaze de seră. O dietă vegetariană ar fi mult mai bună“, este de părere Stern. Specialistul britanic afirmă că emisiile directe de metan de la vaci şi porci reprezintă o parte semnificativă din emisiile de gaze de seră. În plus, trebuie precizat că metanul este de 23 de ori mai puternic decât dioxidul de carbon, fiind unul dintre principalele gaze care contribuie la încălzirea globală.
Vegetarieni pentru binele planetei
Potrivit unui studiu al ONU, producţia de carne este responsabilă pentru 18% din emisiile de CO2 ale planetei. O reducere drastică a cantităţii de carne consumată ar avea consecinţe importante. Însă, pentru a începe, este necesar să schimbăm nişte tendinţe care sunt în continuă creştere. Potrivit ONU, având în vedere tendinţele actuale, în jumătate de secol, consumul de carne se va dubla. În opinia Lordului Stern, pentru a lupta eficient împotriva încălzirii globale oamenii ar trebui să îşi schimbe obiceiurile şi este necesar ca pe viitor consumul de carne să devină practic inacceptabil. „Cred că este important ca oamenii să se gândească la ceea ce fac în general şi asta include şi alimentaţia“, spune cercetătorul. Dacă le pasă cât de cât de propria planetă, oamenii ar trebui să ia serios în considerare posibilitatea de a deveni vegetarieni.
În cazul în care vrem să ieşim învingători din lupta cu încălzirea globală, ar