Familia Bucurescu nu mai are de unde să dea încă 10.000 de euro, cât ar costa racordarea la utilităţi a casei din cartierul rezidenţial bucureştean.
CITIŢI ŞI: Vilele de lux din cartierul Henri Coandă, fără curent şi apă potabilă
Majoritatea celor care şi-au cumpărat vile în cartierul din vecinătatea Aeroportului Băneasa nu se încumetă să se mute în noile case, neracordate la utilităţi, şi preferă să stea în continuare cu chirie.
Multe dintre persoanele care şi-au achiziţionat case în „cel mai modern cartier din ţară“, după cum a fost caracterizat de către autorităţi în anul 2003, au ales să-şi vândă vechile apartamente pentru a-şi permite „luxul“ de a locui într-un cartier rezidenţial.
Şi-au vândut apartamentul pentru promisiuni de vilă
Unele dintre persoanele care nu au mai avut bani pentru lucrările de infrastructură şi au preferat să se mute cu chirie într-un apartament fac parte din familia Bucurescu.
Înainte să-şi cumpere noua casă, familia Bucurescu locuia în casa părintească a lui Vlad, capul familiei. Cum au aflat de oferta ANL, aceştia au decis să vândă vechea locuinţă, cu scopul de a face rost de bani pentru a achiziţiona o vilă în cartierul „Henri Coandă“. Tranzacţia, spune Vlad Bucurescu, nu s-a dovedit rentabilă din mai multe motive. „Înainte stăteam în casa veche a părinţilor, dar trebuia să mă mut de acolo şi am ales oferta ANL, care părea una foarte bună din punct de vedere financiar“, şi-a justificat alegerea Bucurescu.
Însă dificultăţile au apărut încă de la început, mai întâi din cauza celor care au revendicat porţiuni din terenul pe care trebuia ridicat cartierul. Aceştia sperau că vor vinde, către stat, terenurile pe mai mulţi bani.
Lucrările de infrastructură costă 10.000 de euro
O altă problemă sunt utilităţile, la care proprietarii de vile trebuie să se racordeze pe cont propriu. Acestea pr