România va prezenta Comisiei Europene până în luna martie a anului viitor un program privind liberalizarea preţului la gazele din producţia internă, în urma solicitărilor repetate primite de la executivul Uniunii Europene, a declarat, marţi, ministrul interimar al Economiei, Adriean Videanu. "Înregistrăm săptămânal comunicări de la Comisia Europeană pentru liberalizarea preţului la gaze. Vrea (Comisia Europeană - n.r.) un program până în martie 2010. Îl vom prezenta pân�
România va prezenta Comisiei Europene până în luna martie a anului viitor un program privind liberalizarea preţului la gazele din producţia internă, în urma solicitărilor repetate primite de la executivul Uniunii Europene, a declarat, marţi, ministrul interimar al Economiei, Adriean Videanu.
"Înregistrăm săptămânal comunicări de la Comisia Europeană pentru liberalizarea preţului la gaze. Vrea (Comisia Europeană - n.r.) un program până în martie 2010. Îl vom prezenta până la acest termen", a spus Videanu.
Ministerul Economiei afirma la finele lunii octombrie că este necesar unui program naţional de liberalizare a preţului la gaze, menţionând că Ministerul Economiei a iniţiat discuţii cu Romgaz Mediaş şi Petrom, principalii producători de gaze din România.
În ultimii ani, unii politicieni au afirmat că a fost stabilit cu UE un calendar pentru creşterea treptată a preţului până la nivelul gazelor din import, în timp ce alţii au negat existenţa unei astfel de înţelegeri.
Un calendar al alinierii preţului gazelor a fost inclus în varianta iniţială a unei strategii pentru sectorul energetic elaborată în 2007 de Ministerul Economiei. Ulterior, ministerul a retras această prevedere, care nu s-a mai regăsit în niciuna din formele strategiei energetice elaborate de Guvern în ultimii ani.
Premierul Emil Boc declara la sfârşitul lunii octombrie că preţurile plătite de populaţ