Pentru părinţii care-şi cresc copiii fără ajutorul unui partener de viaţă, fiecare nouă zi este o provocare. Ei trebuie să fie părintele „doi în unu“, mamă şi tată la un loc. Forumurile sunt înţesate de discuţii între femei abandonate de partenerii lor, care îşi cresc singure fiii. Ce se întâmplă însă când bărbaţii şi copiii sunt cei părăsiţi? Emil (40 de ani) este tată de 12 ani, însă de doi ani a învăţat cum să intre în pielea unei mame grijulii, de dragul fiicei sale, Cristina. „Acum, că e la vârsta pubertăţii, mi-am luat inima în dinţi şi am început să-i explic cum e cu menstruaţia, cu viaţa sexuală, cu metodele de contracepţie şi tot ceea ce ar trebui să-i spună, de regulă, o mamă fetei sale la vârsta asta“, povesteşte încurcat Emil. „Bineînţeles că mi-a fost jenă, că m-am făcut roşu ca racul, dar nici nu puteam să-mi asum riscul ca ea să nu afle toate treburile astea şi să facă mai târziu vreo prostie“, explică bărbatul.
Părinte cu normă triplă
De teama zilei de mâine şi a scenariului de groază în care fiica lui i-ar putea spune într-o zi că nu are ce să-şi ia pachet la şcoală sau că nu poate continua să meargă la antrenamentele de Goju Ryu - arta de a lupta cu mâinile libere -, Emil mărturiseşte că şi-a luat două joburi - e angajat cu normă întreagă dar şi colaborator în departamentul tehnic al unor instituţii media.
Citiţi şi:
Bebeluşii plâng pe limba mamelor -studiu Au copiii motive să fie stresaţi?Mituri despre autoritatea părinţilor
„Plec de dimineaţă de acasă şi ajung seara, pe la ora 22.00. Dar pentru că ea învaţă după-amiază, o găsesc trează. Are o grămadă de lecţii de făcut şi citeşte şi în plus, pentru că e olimpică la limba română“, mai povesteşte bărbatul. Peste zi, Cristina rămâne cu bunica din partea „fostei sale mame“, aşa cum o numeşte fata pe femeia care a părăsit-o în ciuda legături