Are 26 de ani şi este doctorand la Louisiana State University, colaborator pe diverse proiecte de cercetare cu NASA şi cu Agenţia Spaţială Română (ROSA) Pasionat de rachete încă din şcoala generală şi absolvent al Colegiului Naţional „Vasile Alecsandri”, Florin Mingireanu s-a evidenţiat încă din liceu, fiind răsplătit cu zeci de premii la concursuri naţionale şi internaţionale, la olimpiade şi campionate de aeromodelism.
„De aeronautică-zbor am început să fiu pasionat încă din clasa a cincea, moment în care am participat la prima şedinţă de aeromodelism. Cu ajutorul fizicii am reuşit să pricep mai bine ce se întâmplă cu un obiect care zboară. Încă din liceu am început să construiesc rachetomodele” , spune Florin.
Nu a trebuit să treacă mult timp până ce a devenit cunoscut în lumea fizicii. Încă din 1999, a participat la programul de iniţiere în tehnologia aerospaţială ”Forum Eurisy” şi la concursul internaţional de inginerie organizat de Utah State University. La numai 25 de ani a început colaborarea cu NASA (Agenţia Spaţială Americană).
A construit o rachetă supersonică
Modest din cale afară, Florin evită să spună despre proiectele sale că ar fi invenţii sau lucruri revoluţionare. Un proiect important pentru el este o rachetă supersonică lansată şi testată pe 11 iulie 2007, în poligonul Capul Midia, judeţul Constanţa, în cadrul programului aerospaţial Cygnus (Lebăda).
Lansarea a fost susţinută de Agenţia Spaţială Română, precum şi de un număr de sponsori şi s-a derulat pe parcursul a unui an şi jumătate. Au urmat apoi experimente cu baloane de mare altitudine in New Mexico, zboruri parabolice pentru testare de giroscoape magnetice la Kennedy Space Center/NASA.
În prezent direcţionează partea de propulsie la Agenţia Spaţială Română şi colaborează cu Complezul Muzeal de Ştiinţe