Marius Moga a început din clasa a I-a să cânte la chitară. O perioadă a agăţat-o în cui, simţindu-se atras de karting şi fotbal. A jucat o perioadă extremă dreaptă la juniorii echipei Metalul Aiud, dar o accidentare l-a obligat să se retragă din sportul rege. A revenit la chitară şi nu a mai lăsat-o. Interpretează muzică uşoară, rock, balade, chiar şi muzică populară, dar s-a afirmat în muzica folk, mai ales, pe când era licean, în perioada în care Festivalul „Cântarea României“ căpătase o mare amploare. A obţinut primul loc la acest festival, la secţiunea folk, cu piesa „Baladă pentru Transilvania“, o piesă compusă de Augustin Frăţilă.
„Coincidenţa a făcut ca Augustin Frăţilă, fost cântăreţ de folk, care nu participase cu piesa respectivă în cadru festivalului, să fie născut în Aiud“, precizează Marius Moga. Ulterior, a fost cooptat în cenaclul literar aiudean, înfiinţat de poetul Ioan Hădărig.
Are o seamă de compoziţii, pe versuri de Adrian Păunescu, Ioan Hădărig, Radu Gir, Lucian Blaga, reuşind să le adune într-un album compus din 12 piese, intitulat „Zbor de trandafiri“, dar pe care încă nu l-a lansat. Mai deţine, de asemenea, un alt album, de colinde, dar încă nu a stabilit data precisă când îl va prezenta publicului larg. „Este vreme“, spune în context Marius Moga.
Predă la cercul de folk
Marius a înfiinţat, din 1986, şi o formaţie de muzică – „Melodis“, alături de bunul său prieten Claudiu Cordea, cu care se cunoaşte din grădiniţă. Pe cei doi îi leagă şi o coincidenţă uimitoare – sunt născuţi la aceeaşi dată. „Amândoi am văzut lumina zilei pe 2 noiembrie 1968, cu diferenţa că el s-a născut prematur, la 7 luni“, spune, zâmbind, Marius Moga. Au dat spectacole în ţară, dar şi peste hotare în Suedia, Italia, Turcia, Grecia. Din anul 2003, este profesor la Centrul Cultural „Liviu Rebreanu“, unde predă copii