În paginile de „mica publicitate” a ziarelor locale din Neamţ se pot vedea efectele crizei financiare asupra buzunarelor localnicilor. Reducerea resurselor financiare începe să îndemne nemţenii să renunţe la diverse bunuri sau obiecte cu valoare sentimentală. Sursa: Dan Sofronia Pietrenii îşi vând tot mai multe bunuri, faţă de anii trecuţi, la „mica publicitate”. Pentru că nu mai are bani, Gelu Roşca scoate la mezat un carneţel cu autografe obţinute de la mai mulţi artişti români în perioada 1976-1980. S-ar despărţi de el în schimbul a 1.700 de lei, dar cu oarece strângeri de inimă, deoarece poartă amprenta tinereţii sale.
Autografe are de la componenţii formaţiei Metropol, trupei timişorene Progresiv TM, în vogă în acei ani după cum susţine, Semnal M, Compact, şase de la Mircea Baniciu, cinci ale regretatului Valeriu Sterian, etc. „Nici nu mai ştiu câte sunt, le am din tinereţe. Nu m-aş despărţi de ele, dar am nevoie de bani pentru a finaliza o lucrare dentară”, a explicat pietreanul.
Pentru 900 de euro, Mirela Elena P., o profesoară din Piatra Neamţ, înstrăinează o ladă de zestre, despre care spune că are peste 150 de ani, dacă nu mai bine. Ştie că a fost a bunicii şi a străbunicii sale, dar nu cunoaşte amănunte despre locul unde a fost confecţionată. O vinde din nevoie de bani şi speră să găsească un amator de antichităţi. Lada păstrează patina timpului, este realizată din lemn masiv, cu chingi de fier nituite manual şi are un sistem de închidere ingenios.
Şi cavouri sau locuri de veci
La vânzare sunt scoase şi lucruri „de folosinţă foarte îndelungată” - cavouri şi locuri de vechi, tot din raţiuni ce ţin de criză. Morbid sau nu, şi acestea sunt o marfă al cărei preţ oscilează în funcţie de „confort“. Un cavou cu patru locuri se vinde cu 9.000 de lei şi are tot ce-i trebuie: cruce, lumânărar, gard din fier f