» Timp de doi ani, inainte de 1989, fortele Securitatii din Tulcea s-au mobilizat pentru anihilarea a doi muncitori, deportati in acest judet dupa ce au participat la revolta brasovenilor din 1987.
» Ofiterul de Securitate Florin Nencu, care a coordonat teroarea brasovenilor, a devenit dupa Revolutie colonel SRI, iar dupa ce s-a pensionat a coordonat FNI Tulcea, pagubind peste o mie de tulceni.
» CNSAS a trimis in instanta dosarul ofiterului de Securitate in vara acestui an. Raspunsul judecatorilor intarzie insa sa apara.
Romania libera continua seria dezvaluirilor despre cei sapte ofiteri de Securitate din Tulcea deconspirati de CNSAS, dar al caror dosar zace inca din vara pe masa judecatorilor Curtii de Apel Bucuresti, in asteptarea unei sentinte. Potrivit notelor CNSAS depuse in instanta, Securitatea Tulcea si-a concentrat efectivele catre multi "dusmani ai poporului". Una dintre tintele Securitatii tulcene au devenit si doi muncitori din Brasov mutati cu domiciliu fortat in Tulcea, pentru ca participasera, pe data de 15 noiembrie 1987, la revolta din acest oras impotriva regimului comunist. Numele de cod al acestei actiuni a fost "Neamtul", iar coordonator a fost maiorul de Securitate Florin Nencu, avansat la gradul de locotenent-colonel pentru zelul de care a dat dovada in terorizarea celor doi brasoveni si a muncitorilor de la santierul Naval Tulcea care au intrat in contact cu razvratitii regimului Ceausescu.
In dosarul de deconspirare a colonelului Florin Nencu, depus la Curtea de Apel Bucuresti de catre CNSAS, sunt prezentate, cu lux de amanunte, planurile acestuia de tinere sub control a muncitorilor deportati de regimul comunist in santierul Naval Tulcea. Dupa ce a ajuns in Tulcea, "obiectivul Neamtul" (asa cum a fost denumit primul din cei doi muncitori brasoveni deportati aici – n.r.), Nencu a fost degre