Dezbaterea organizată mâine la Iaşi de revista „Foreign Policy“ vizează mai multe aspecte ale României postrevoluţionare.
În Bucureşti se poate vedea un afiş pe care scrie „1989, degeaba“. La 20 de ani de la Revoluţie, revista „Foreign Policy“, editată de Adevărul Holding, îşi propune să prezinte contrariul. Numărul din noiembrie al revistei găzduieşte un documentar care acoperă mai multe aspecte ale schimbărilor petrecute din decembrie ’89.
„Din punct de vedere economic, regiunea de dezvoltare europeană şi-a epuizat posibilităţile de expansiune în ţările din fostul bloc sovietic. În schimb, a apărut un nou pol de atracţie, respectiv Rusia“, a explicat Ovidiu Nahoi, redactor-şef al revistei „Foreign Policy“.
Un alt aspect tratat este cum s-a efectuat tranziţia de la comunism la capitalism, atât în România, cât şi în celelalte ţări din regiune. „Despre acest subiect ne vorbesc autorii celor mai mari branduri din Balcani. Un redactor maghiar ne descrie relaţiile româno-ungare, văzute din perspectiva lor“, a completat Nahoi.
Toate acestea şi multe altele sunt subiectul dezbaterii publice organizate de „Foreign Policy“ mâine, la Biblioteca Centrală Universitară (BCU), începând cu ora 18.00. Discuţia cu ieşenii interesaţi de ce s-a întâmplat în România ultimilor 20 de ani va fi moderată de Liviu Antonesei şi Caius Dobrescu, doi actori ai mişcării revoluţionare.