Omul de afaceri Ovidiu Tender, care controleaza grupul Tender, cu afaceri anuale de 250 de milioane de dolari, a realizat in ultimele doua luni doua tranzactii pe piata constructiilor de drumuri, dupa ce a preluat 51% din actiunile companiilor Eurostrade si Eurobeton din judetul Giurgiu.
Urmatorul pas pentru Tender va fi formarea unui holding in constructii similar Grupului Energetic Tender, prin care va ataca licitatiile pentru lucrari de infrastructura.
"Acesta este obiectivul principal, mai ales ca avem experienta foarte fericita a Grupului Energetic Tender, unde am integrat intr-un singur holding companii cu activitati complementare si astfel am readus la profitabilitate companii cu o situatie financiara precara. La fel ne dorim sa actionam si in cazul companiilor de constructii SIRD, Eurostrade, Eurobeton, ICSH, Talc Dolomita, mai ales ca majoritatea sunt companii foarte sanatoase. Suntem inca in faza de proiect, dar se munceste din greu", a declarat pentru ZF Tender.
Companiile cu activitati in constructii care vor forma Grupul de Constructii Tender au realizat anul trecut o cifra de afaceri totala de circa 203 mil. lei (55 mil. euro).
Omul de afaceri se pregateste pentru inceperea marilor investitii in infrastructura si spera ca statul sa aiba mai multa initiativa in derularea proiectelor majore.
"De la an la an sper, in calitate de sofer si om de afaceri, sa demareze marile sau micile proiecte de infrastructura, dar, dupa cum constatati si dumneavoastra, lucrarile intarzie. Pana acum un an si mai bine, existau ceva bani la buget, dar birocratia impotmolea licitatiile. In prezent, nu mai exista nici bani, asa ca speram cu totii sa existe mai multa initiativa. De fel sunt un optimist, asa ca nu imi pierd speranta", afirma Tender.
Ministerul Transporturilor a avut anul acesta un buget de doar 1,4% din Produsul Intern Bru