Cum o duc azi statele imprumutate de FMI. Argentina si Brazilia sunt doua state care au luat imprumuturi de la Fondul Monetar International (FMI). Brazilia a fost beneficiara celui mai mare imprumut acordart vreodata de Fond, iar anul acesta a anuntat ca va credita institutia cu 10 miliarde de dolari, adica o treime din creditul luat in 2002. In intervalul 1991-1998, Argentina trebuia sa implementeze reforme structurale si sa faca privatizari, ceea ce a condus la reducerea inflatiei. Insa, de la jumatatea lui 1998, pe fondul problemelor economice cu care s-au confruntat Rusia si Brazilia, performantele economice ale Argentinei s-au deteriorat semnificativ, astfel ca statul sud-american, intrat in recesiune, apeleaza la FMI pentru finantarea deficitului bugetar, ajuns la 2,5%, scrie EvZ.
Noul ambasador SUA vorbeste cu incantare pentru Wall Street Journal despre "presa extrem de agresiva din Romania". Noul ambasador al SUA la Bucuresti, Mark Gitenstein, se declara multumit de presa romaneasca "extrem de agresiva" si diversa, doua trasaturi ce reprezinta o garantie pentru democratie, in opinia diplomatului. Ambasadorul american subliniaza ca ziarele din Romania vorbesc pe larg despre orice se intampla pe sceana politica: "Sunt extrem de agresive si ofera multe perspective politice diferite atunci cand acopera o situatie. Este minunat. O presa agresiva este extrem de importanta; este parte a unei democratii sanatoase si functionale", a explicat Gitenstein, intr-un interviu pentru publicatia americana The Wall Street Journal (WSJ), citata de Gandul.
Martin Schulz, liderul Grupului Socialist din PE: Romania isi subestimeaza propriile atuuri europene. Lipsa unui guvern investit cu increderea Parlamentului compromite sansele Romaniei de a obtine un post important la Bruxelles, crede liderul eurodeputatilor socialisti si democrati, care mai vorbeste de