Personalul de pe Ambulanţă, care verifică în fiecare zi starea de sănătate a angajaţilor, a recomandat unui grevist să înceteze această formă de protest.
Greva foamei salariaţilor Societăţii Naţionale Îmbunătăţiri Funciare - Sucursala Dobrogea Litoral Constanţa (SNIF) - a intrat în a treia zi şi deja starea de sănătate a protestatarilor a început să se înrăutăţească. Totuşi, în pofida acestui lucru, încă stau la poarta societăţii, cu panouri şi pancarte, sperând ca situaţia lor să-şi găsească o rezolvare.
De luni dimineaţă, greviştii nu au părăsit sediul firmei, ci au dormit acolo, pe scaune.
O ambulanţă a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa merge zilnic la sediul SNIF Constanţa şi măsoară tensiunea şi glicemia angajaţilor aflaţi în greva foamei. Aceştia deja se simt slăbiţi, iar unul dintre ei, Emil Măciucă, a fost sfătuit de medici să renunţe la această formă de protest deoarece starea lui de sănătate este precară.
În ciuda acestui lucru, angajaţii nu vor renunţa la greva foamei. Deja disperarea lor a ajuns la limită, căci, din cauza faptului că nu şi-au mai primit salariile încă din luna martie, sunt plini de datorii şi se descurcă din ce în ce mai greu.
Băncilor nu le pasă că ei nu şi-au mai primit lefurile, aşa că unii dintre protestatari au fost anunţaţi că vor rămâne fără case dacă nu-şi plătesc restanţele la credite.
Alături de protestatari era, ieri, şi preşedintele Uniunii Sindicatelor Îmbunătăţiri Funciare, Vasilica Blebea. Aceasta a declarat că situaţia protestatarilor este una disperată, dar că, totuşi, se aşteaptă un răspuns pozitiv, care să pună punct protestului.
În rândul angajaţilor aflaţi în greva foamei se numără şi două femei, Angela Ene şi Maria Drăgan, care au declarat, ieri, că deja se simt slăbite, dar vor continua până când îşi vor primi salariile restante.
Potrivit preşedintelui Si