La 7 ani, Florin Pavel a început să strângă timbre, iar acum a ajuns să participe la licitaţii internaţionale, pentru a-şi completa colecţia, chiar şi în noaptea dintre ani.
În fiecare duminică, la sediul Asociaţiei Filateliştilor din Bucureşti din strada Ştefan cel Mare, îl găseşti pe Florin care îşi expune colecţia impresionantă de clasoare cu timbre de automat alături de prietenii săi, filatelişti.
Pasiunea pentru timbre i-a fost insuflată în familie. „Tatăl meu a fost, de asemenea, filatelist. Într-o seară, când am venit de la joacă, l-am văzut cu câtă grijă aşeza timbrele într-un clasor şi mi-a stârnit curiozitatea. Am început deodată să-i pun foarte multe întrebări, eram dornic să ştiu mai multe”, şi-a amintit Florin, în vârstă de 44 de ani.
De la tatăl său el a primit câteva timbre şi, încet-încet, a strâns prima sa colecţie. „Când eram mic, strângeam timbre având subiectul Cosmos.Apoi am învăţat ce înseamnă dantelură, filigran sau care sunt varietăţile unui timbru”, a spus colecţionarul.
Ajuns la maturitate, Florin a adunat timbre cu mai multe tematici, dar când lichida o colecţie păstra întotdeauna timbrele pentru automat, pe care le achiziţiona de la automatele asemănătoare cu cele de cafea.
”Am colecţionat Elveţia, Franţa şi când lichidam ţara opream mereu timbrele pentru automat sau Automatenmarken, cum îi zic nemţii. Închideam colecţia pentru că ajungeam la un punct în care nu mai făceam faţă financiar”, a mărturisit el. El a adăugat că l-au atras timbrele de automat deoarece la noi în ţară acestui domeniu nu i se acordă atenţie.
Timbre de automat de peste 20.000 de euro
În anii dedicaţi timbrelor de automat, Florin a strâns o colecţie bogată de timbre de automat, care valora acum doi ani 20.000 de euro. „Nu m-am gândit niciodată la valoarea timbrelor mele. Plăcerea pe care o am când pun un