Cerşit, sex pe bani, spălatul parbrizelor. Iată preocupările celor mai mulţi dintre copiii străzii din Bucureşti. Un studiu al organizaţiei Salvaţi Copiii, citat de Cotidianul arată că Bucureştiul atrage mulţi tineri care supravieţuiesc cu astfel de practici. În Capitală există aproape o mie trei sute de copii şi tineri care trăiesc în stradă. De altfel, Bucureştiul îi atrage ca un magnet pe copiii străzii, care preferă Capitala în detrimentul altor oraşe.
Cerşit, sex pe bani, spălatul parbrizelor. Iată preocupările celor mai mulţi dintre copiii străzii din Bucureşti. Un studiu al organizaţiei Salvaţi Copiii, citat de Cotidianul arată că Bucureştiul atrage mulţi tineri care supravieţuiesc cu astfel de practici.
Îi vedem peste tot : la semafor spală parbrize, pe trotuar, la metrou sau în autobuz cerşesc, în timp ce alţii fac sex pe bani.
Peste jumătate dintre copiii străzii din Bucureşti se ocupă cu cerşitul. Aproape o treime munceşte cu ziua, iar 18% spală parbrize. Sexul este o sursă de venit mai importantă pentru copiii din Braşov şi Constanţa.
În Capitală există aproape o mie trei sute de copii şi tineri care trăiesc în stradă. De altfel, Bucureştiul îi atrage ca un magnet pe copiii străzii, care preferă Capitala în detrimentul altor oraşe.
În Braşov şi Constanţa, peste jumătate dintre tinerii străzii nu ştiu să scrie şi să citească, fiind practic analfabeţi.
S-ar impune o precizare : când spunem copiii sau tinerii străzii, nu trebuie înţeles că toţi aceştia sunt fără adăpost. Unii dintre ei au casă şi familie, dar de obicei trăiesc câte cinci, şase sau chiar şapte persoane într-o cameră, cel mult două.
Salvaţi Copiii a deschis un centru educaţional pentru copiii străzii la şcoala numărul 26 din Bucureşti. Cosmin Ruscior, despre studiul Salvaţi Copiii.
Cerşit, sex pe bani, spălatul parbrizelor. Iată preocupările celor m