De peste 30 de ani lucrează în turism şi are o experienţă de invidiat. Dacă un ploieştean are de rezolvat o problemă în domeniul turismului, fie că este în căutarea unei oferte de călătorie, fie că a găsit deja una dar vrea un pont pentru a-şi face voiajul mai plăcut, Constantin Voiculescu este omul de care are nevoie. Prin pasiunea sa pentru acest domeniu şi experienţa acumulată atât în prezent cât şi înainte de 1989, a devenit persoana care ştie multe răspunsuri.
„Iniţial, pornisem pe alt drum. Am făcut Şcoala Tehnică de Contabilitate, cum se numea atunci, care nu era echivalentă cu liceul, şi a trebuit să fac, apoi, şi liceul la seral, pentru a da la facultate. În momentul în care am terminat a apărut o hotărâre de guvern prin care cei cu studii cu durata de patru ani aveau dreptul să dea la facultate în profilul respectiv. Atunci m-am ambiţionat şi nu am vrut să dau la ASE, ci m-am hotărât să dau la Geografie, graţie profesoarei mele Minodora Iliescu, o persoană deosebită, care mi-a insuflat dragostea pentru această materie“, povesteşte Constantin Voiculescu.
Odată ajuns pe băncile acestei facultăţi a fost captivat de domeniul respectiv. A avut ocazia să înveţe despre frumuseţile lumii şi să cunoască foarte bine ţara noastră. „În timpul studenţiei am făcut foarte multe călătorii. În patru ani de zile am acoperit tot teritoriul ţării cu excursii pe care le organizam la facultate şi mi-a plăcut atât de mult încât m-am orientat spre profilul de turism“, declară Constantin Voiculescu.
Turism înainte şi după Revoluţie
După absolvire, a lucrat mai întâi ca profesor, dar viaţa la catedră nu era pe gustul unui tânăr plin de energie care dorea să colinde lumea şi să-i înveţe şi pe alţii să facă asta. Aşa a ajuns să lucreze la Oficiul Naţional de Turism (ONT), instituţia prin care se putea călători organizat, pe vremea com