Trupul neînsufleţit al lui Gheorghe Dinică va fi depus, miercuri, la Biserica Icoanei din Capitală, toţi cei care vor dori putând să-şi ia astfel la revedere de la maestru, care va fi înmormântat vineri, în cimitirul Bellu, pe Aleea Artiştilor, lângă mormântul Mariei Tănase. Corpul neînsufleţit al maestrului va fi depus miercuri, 11 noiembrie, la Biserica Icoanei din Strada Icoanei, nr. 12, iar toţi cei care vor dori îşi pot lua la revedere de la cel care le-a bucurat tinereţea şi copilăria cu geniul sau în filme şi pe scenă, potrivit unui comunicat al postului Acasă.
Trupul lui Gheorghe Dinică va fi depus vineri dimineaţă, de la ora 09.00, în Foaierul Sălii Mari a Teatrului Naţional Bucureşti, unde va rămâne timp de câteva ore pentru ca toţi cei pe care i-a bucurat cu prezenţa lui pe scenă să-şi poată prezenta un ultim omagiu.
La Teatrul Naţional va avea loc şi slujba de înmormântare, apoi sicriul cu trupul neînsufleţit va fi depus la cimitirul Bellu, pe Aleea Artiştilor, unde marele actor îşi va dormi somnul de veci.
De altfel, marţi, directorul Administraţiei Cimitirelor şi Crematoriilor Umane (ACCU), Bogdan Tănase, a anunţat că o alee din cimitirul Bellu va purta numele marelui actor Gheorghe Dinică, "alături de nume ca Toma Caragiu, Iulia Haşdeu, Mihai Eminescu".
Actorul Gheorghe Dinică - internat din data de 22 octombrie, în Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca din Bucureşti - a încetat din viaţă marţi, la vârsta de 75 de ani.
Gheorghe Dinică este unul dintre cei mai mari actori români. A debutat ca actor în filmul "Străinul", în anul 1963 şi de atunci a jucat în peste 60 de filme ("După-amiaza unui torţionar", "Filantropica", seria aventurilor comisarului Moldovan etc.), seriale TV ("Inimă de ţigan", "Aniela"), dar şi în piese de teatru ("Tache, Ianke şi Cadâr", "În numele trandafirului" etc