Fostul selecţioner Victor Piţurcă a fost împroprietărit de prefectura Dolj cu zece hectare de teren, transferate dubios din localitatea Vela lângă centura de Nord a Craiovei, la Staţiunea de Cercetare-Dezvoltare Agricolă Şimnicu de Sus (SCDA). Ca el, mulţi alţii. Asta în timp ce peste 300 de oameni au cerut pământ în baza aceleiaşi legi şi au rămas cu mâna întinsă.
Transferul a fost posibil cu ajutorul unui grup de “băieţi deştepţi” din fruntea Comisiei de fond funciar Dolj, în frunte cu Eugen Marinescu, apropiat al lui Victor Piţurcă. Selecţionerului i s-a recunoscut dreptul de proprietate asupra a 10 hectare de către comisia localităţii Vela, fiind împroprietărit la Staţiunea Şimnic, cu o săptămână înaitea plecării lui Silviu Dumitru din funcţia de prefect al judeţului Dolj.
Motivaţia transferului oferită de către cei din comisia judeţeană de fond funciar a fost aceea că nu mai există teren disponibil în comuna doljeană. De fapt, pretextul a fost ideal pentru a închide ochii şi a transfera terenul în imediata apropiere a centurii de nord a Craiovei, unde interesele imobiliare sunt mult mai mari. Se pare că selecţionerul pregateşte în zonă o afacere cu deşeuri.
Comisia Judeţeană de Fond Funciar Dolj a adoptat anul trecut, în august şi septembrie, două hotărâri prin care aproximativ 1.100 de hectare de teren administrate de Staţiunea de Cercetare Şimnicul de Sus au fost date comisiilor locale din comunele Gherceşti şi Şimnicu de Sus pentru punerea în posesie a persoanelor îndreptăţite.
Sute de localnici aşteaptă ca justiţia să le facă dreptate
Pentru retrocedarea terenurilor Staţiunii de Cercetare Şimnic au depus cereri locuitori din mai multe localităţi din apropierea Craiovei. Paradoxal, lângă centura de nord a Craiovei, la SCDA Şimnic au primit teren comisiile locale din Vela, Izvoare, Seaca de Pădure şi Piscu Vechi, lo